skip to Main Content

Ammatillinen kuntoutus

Kenelle Ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu sinulle, jos sairaus tai vamma rajoittaa työllistymistä ja eteenpäin pääsyä elämässä. Edessä saattaa olla jopa eläköityminen sairauden tai vamman takia. Kuntoutus auttaa pysymään työelämässä terveyden haasteista huolimatta.

Tavoite Kuntoutus auttaa löytämään terveydentilalle paremmin soveltuvia tehtäviä tai helpottaa paluuta omaan työhön pitkän sairausloman jälkeen. Vaikka sairaus estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, usein löytyy muita työtehtäviä, joihin työkykyä riittää.

Esimerkkejä poluista Vaihtoehtoina voi olla omalla työpaikalla töiden uudelleenjärjestely, työkokeilu uudella alalla, työhönvalmennus, oppisopimuskoulutus tai ammatillinen uudelleenkoulutus. Myös yrittäjyys voi olla ratkaisu.

Miten mukaan Jos tarvitset ammatillista kuntoutusta, täytä kuntoutushakemus omaan eläkevakuutusyhtiöösi. Kuntoutushakemusta varten tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Ota yhteyttä

Haluan, että olette minuun yhteydessä:
SähköpostillaPuhelimella

* Pakollinen kenttä.

ALUEET

UUSIMAA Helsinki, Vantaa, Espoo, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Hanko, Kerava, Sipoo, Hyvinkää, Nurmijärvi, Järvenpää, Porvoo

HÄME Lahti, Heinola, Hämeenlinna, Riihimäki, Forssa

KAAKKOIS-SUOMI Kouvola, Kotka, Hamina, Lappeenranta, Imatra

VARSINAIS-SUOMI Turku, Salo

SATAKUNTA Rauma, Pori

PIRKANMAA Tampere, Akaa, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Sastamala, Valkeakoski, Virrat, Ylöjärvi

KESKI-SUOMI Jyväskylä, Keuruu, Äänekoski, Jämsä, Saarijärvi

POHJOIS-SAVO Kuopio, Iisalmi

ETELÄ-SAVO Mikkeli, Savonlinna, Juva

POHJOIS-KARJALA  Joensuu

POHJOINEN SUOMI Oulu, Rovaniemi, Kemijärvi, Tornio, Kemi, Kuusamo, Kajaani, Kuhmo, Pudasjärvi, Raahe, Ylivieska, Nivala, Oulainen, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Pyhäjärvi

Puuttuuko etsimäsi paikkakunta? Valmentajiemme on mahdollista toimia myös muilla paikkakunnilla sovittaessa.

”Minut otettiin vastaan sellaisena kuin olen, kannustettiin jatkamaan kun tuli vaikeita päiviä eikä olisi millään jaksanut tai huvittanut jatkaa. Annettiin tilaa haaveille.”

Cimson kumppanina

Työurien suunnittelu on meille rakasta ja tärkeää arkea. Tyylimme tehdä ammatillista kuntoutusta on rohkaiseva, helposti lähestyttävä ja käytännöllinen. Ohjaus nojaa tutkittuun tietoon, minkä ansiosta ohjausmenetelmämme auttavat eteenpäin haastavissakin tilanteissa. Olemme saaneet monen kuntoutujan kanssa iloita soveltuvan ammatin löytymisestä, opiskelupaikan varmistumisesta, oppisopimuspaikoista ja työllistymisistä.

Kuntoutujan täytyy kokea saavansa palvelussa aitoa hyötyä. Kuntoutujat ovat kiittäneet valmentajiamme juuri konkreettisesta avusta. Tärkeä osa työtämme on ottaa ohjat käsiin ja tehdä kuntoutujan kanssa ja puolesta tarvittavia yhteydenottoja ja selvittelyjä.

Tuotamme palveluja  vakuutus- ja työeläkeyhtiöille, Kelalle ja työelämäkentälle ja olemme toimineet työhallinnon ja ELY-keskusten kumppanina kohta 30 vuotta.

Työelämäyhteydet on tärkeää pitää tiiviinä. Monen kuntoutujan reitti takaisin työelämään kulkee työkokeilun kautta. Kontaktoimme tiiviisti työnantajakenttää valtakunnallisesti ja järjestelmässämme on suuri joukko yhteistyöyrityksiä, jotka ovat valmiita esimerkiksi työkokeilujaksoon.

Cimson Kuntoutuspalvelut
Puh. 050 359 6754
kuntoutus (at) cimson.fi

Back To Top