skip to Main Content

Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK)

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sopii sinulle, joka tarvitset sairauden tai elämäntilanteesi vuoksi oman valmentajan tukea. Valmentaja tukee työtehtävän, ammattialan tai opiskelualan valinnassa. Valmentaja voi myös auttaa sinua työllistymään työntekijänä tai yrittäjänä. Työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen hakeudutaan Kelan, TE-toimistojen ja työterveyshuoltojen kautta.

Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sisältää kolme vaihtoehtoista palvelua: työkokeilu, työhönvalmennus sekä näiden yhdistelmä eli työkokeilu ja työhönvalmennus.

1. Työkokeilu

Työkokeilu soveltuu sinulle, jos tavoitteenasi on varmistaa ammatillinen urasuunnitelma, opiskeluala tai käytännön työtavoite. Tällöin kokeilet työtä jollakin työpaikalla. Saat työhönvalmentajan tukea soveltuvan ammattialan, opiskelualan tai työtehtävän valintaan ja sen soveltuvuuden varmistamiseen. Työkokeilu kestää 3–6 kuukautta, ja se voi jatkua työhönvalmennuksena.

2. Työhönvalmennus

Työhönvalmennus soveltuu sinulle, jos tarvitset tukea työpaikan etsimiseen ja haluat saada työpaikan, josta saat palkkaa. Työhönvalmennus auttaa löytämään työpaikan, työllistymään avoimilla työmarkkinoilla ja solmimaan palkkatyösuhteen.
Työhönvalmennus kestää 3–21 kuukautta.

3. Työkokeilu ja työhönvalmennus

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä soveltuu sinulle, jos tarvitset paljon tukea työurasi suunnitteluun. Kaipaat apua tavoitteiden täsmentämiseen sekä työkykyäsi vastaavien ammattialojen löytämiseen.

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä alkaa työkokeiluna. Valmentaja tukee sinua urasuunnitelman teossa ja alavaihtoehtojen valinnassa. Lisäksi valmentaja auttaa varmistamaan juuri sinulle sopivan ammattialan ja työn soveltuvuuden. Työkokeiluvaiheen jälkeen kuntoutus jatkuu työhönvalmennuksella, jossa saat tukea etsiessäsi palkkatyöpaikkaa ja siirtyessäsi ulkopuoliseen työpaikkaan palkkatyöhön. Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä kestää 6–26 kuukautta.

Ota yhteyttä

Haluan, että olette minuun yhteydessä:
SähköpostillaPuhelimella

* Pakollinen kenttä.

”Kannustavia keskusteluja ja pohdintoja, jotka johtivat lopulta järkevän ja jatkossakin työllistävän suunnitelman löytymiseen.”

Alue

Kuulunko minä tähän alueeseen: saat varmistuksen Kelan hakusivulta:

  1. Valitse vastaus kysymykseen ”Etsin palveluntuottajaa, jolla on oikeus antaa” *> valitse ”Ammatillista kuntoutusta
  2. Valitse kotikuntasi
  3. Valitse ”Haettava kuntoutus” kuntoutusmuodoksi > Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus
  4. Valitse ”Hae

Cimson Kuntoutuspalvelut
Puh. 050 359 6754
kuntoutus (at) cimson.fi

Back To Top